Wollen maillot voor goede warmteregulering

babynatura - Wollen maillotVoor ieder mens is het belangrijk dat hij of zij zich altijd lekker warm kleedt, maar dat geldt voor baby’tjes misschien nog wel meer. Een wollen maillot kan ervoor zorgen dat jouw kleine het niet te koud krijgt. Waar volwassenen en oudere kinderen zelf heel goed aan kunnen geven of zij het te warm of te koud hebben, is dit bij de allerkleinsten natuurlijk nog niet het geval. Zij kunnen hier nog geen uiting aan geven en dat is lastig. Als ouder wil je er immers voor zorgen dat jouw kleintje zich comfortabel voelt. Het aantrekken van een wollen maillot is dan een goede keus. Hiermee zorg je ervoor dat het babylijfje niet te koud wordt en dat er niet onnodig veel energie verspild wordt met het op orde houden van de lichaamstemperatuur. Dit geeft het kindje de ruimte om lekker te spelen en hier voldoende energie voor te hebben. De warmteregulering wordt hiermee optimaal ondersteund en zo kun jij jouw kleine dus gerust op de vloer of buiten laten spelen, zonder bang te hoeven zijn dat hij of zij het ontzettend koud krijgt. Een wollen maillot zou dus eigenlijk in geen enkele babyuitzet mogen ontbreken!

Wollen maillot is natuurlijk

Een groot voordeel van een wollen maillot is natuurlijk dat het van een volkomen natuurlijk product gemaakt is. Het heeft verschillende voordelen te bieden, namelijk:

  • het zorgt voor een goede lichaamstemperatuur
  • het verdampt vocht en is ademend
  • het is vuilafstotend en waterafstotend

Als je wel eens schapen buiten ziet lopen, dan zul je al deze punten eigenlijk al bij deze dieren terugzien. Of het nu heel koud is buiten of erg warm, je zult nooit zien dat zij hier last van hebben. Wol is namelijk isolerend en houdt de eigen lichaamstemperatuur vast. Het zorgt ervoor dat de kou en de warmte niet gemakkelijk door kunnen dringen. Kies je voor een wollen maillot, dan biedt dit dus zowel in de winter als in de zomer goede bescherming. Doordat het materiaal ademend is, zorgt het er ook voor dat vocht gemakkelijk kan verdampen. Bovendien is het waterafstotend, je zult een schaap ook nooit met een verregende vacht zien. En is het je wel eens opgevallen dat schapen er zelden vies uitzien? Dat heeft te maken met het feit dat hun wollen vacht vuilafstotend is. Al deze factoren maken een wollen maillot dus echt ideaal voor kindertjes die nog veel over de grond kruipen.

Baby Natura

Lijkt een wollen maillot jou ook ideaal voor jouw kleintje? Dan moet je zeker een kijkje nemen bij Baby Natura. Zij bieden een ruime keuze op dit gebied, waardoor je bij hen zeker een geschikt exemplaar zult vinden. Je vindt bij hen verschillende maten en kleuren, waardoor je ze altijd goed kunt combineren met de andere babykleding. Je vindt bij hen bovendien niet alleen maar maillots, maar ook bijvoorbeeld leggings en beenwarmers die van dit materiaal gemaakt zijn. Bij Baby Natura vind je enkel producten van natuurlijke materialen die bovendien volkomen veilig zijn voor kinderen. Zo worden hun maillots bijvoorbeeld gemaakt met een deel biologisch katoen waardoor de wollen maillot een betere pasvorm houdt. Heb jij het idee dat jouw kleintje ondanks de maillot nog koude benen heeft, koop er dan nog een paar wollen beenwarmers bij. Deze zijn ook ideaal als extra bescherming bij het dragen in een draagzak of in het geval van geïrriteerde billetjes. De billetjes kunnen dan naakt blijven, zonder dat de benen koud hoeven te worden. Voor een mooie wollen maillot of andere natuurlijke babykleding is Baby Natura dus het juiste adres.