Kunstgras voor onderhoudsvrije tuin

vario-kunstgras.nl - KunstgrasEr zijn maar weinig mensen die overwegen om kunstgras in hun tuin aan te leggen en dat is eigenlijk erg jammer. Het is namelijk een product dat veel voordelen te bieden heeft. Velen zouden graag een groene tuin willen hebben, omdat dit een mooie uitstraling geeft. Tegelijkertijd is dit voor velen ook onhaalbaar, aangezien zij het veel te druk hebben om zich bezig te houden met tuinonderhoud. Er moet immers gewerkt worden en gesport, er zijn sociale verplichtingen en dan zijn er nog de kinderen die naar verschillende afspraken gebracht moeten worden. Dit alles zorgt ervoor dat er gewoon geen tijd overblijft voor tuinonderhoud. Daarom nemen veel mensen hun toevlucht tot het betegelen van hun tuin of het laten aanleggen van een siertuin, waarin veel grint geplaatst wordt en slechts een paar plantjes. Maar echt natuurlijk ziet dit er natuurlijk niet uit en dat is jammer. Met kunstgras zorgt u ervoor dat uw tuin toch een natuurlijke uitstraling heeft, zonder dat u veel tijd in tuinonderhoud hoeft te steken. Er hoeft geen gras gemaaid te worden en de randjes hoeven niet bij gestoken te worden. Als u dus ook graag een natuurlijke uitstraling in uw tuin wilt zonder dat u hier veel werk van heeft, dan is kunstgras dus ideaal!

Kunstgras voor sportvelden

Als u zich gaat verdiepen in kunstgras, dan zult u zien dat dit een product is dat in verschillende varianten te krijgen is. Veel mensen kennen het voornamelijk als materiaal dat gebruikt wordt voor sportvelden. Dit is logisch, het is de meest bekende toepassing en tot nu toe ook de meest gebruikte. Steeds meer sportclubs zoeken een oplossing om speelvelden te hebben die er altijd goed verzorgd bij liggen, zonder dat ze heel veel geld en tijd kwijt zijn om de velden speelklaar te houden. Vooral voor trainingsvelden is kunstgras natuurlijk een ideale oplossing. Bij een voetbalclub bijvoorbeeld zijn er veel verschillende teams die allemaal een aantal keer per week willen trainen. Als dit steeds op hetzelfde veld moet gebeuren, dan blijft er bij een gewone grasmat op een gegeven moment enkel nog een modderpoel over. Dat is voor de trainingsresultaten natuurlijk niet ideaal. Wordt er echter gekozen voor een mat van kunstgras, dan kan er eigenlijk gewoon continu doorgetraind worden, zonder dat het trainingsveld daar van te lijden heeft. Dat is precies de reden dat er zo vaak voor deze ondergrond gekozen wordt door sportclubs.

De verschillende varianten

We noemden net al even dat kunstgras in verschillende varianten te krijgen is. Waarom is dat nu het geval? Dat heeft te maken met de belasting van het product. Het zal voor zich spreken dat een trainingsveld veel zwaarder belast wordt dan bijvoorbeeld een grasmat in de achtertuin. Dit stelt dus ook andere eisen aan de kwaliteit van het product. Kunstgras wordt daarom in verschillende varianten geproduceerd, zodat er voor iedere situatie een geschikte variant te krijgen is. Er wordt onderscheid gemaakt tussen grasmatten voor:

  • tuin, balkon en dakterras
  • speeltuinen, speelheuvels en valondergronden
  • voetbal-, hockey- en multisportvelden
  • openbare ruimtes, leefomgevingen en groene daken

Bij Vario Kunstgras kunt u uit al deze verschillende varianten kiezen, zij hebben dus echt voor iedere situatie een geschikte kunstmat te bieden. Als u nog twijfelt over welke variant voor u de beste keus is, kiest u voor uw tuin waar uw kinderen veel spelen bijvoorbeeld de eerste of de tweede variant, dan kunt u altijd contact met hen opnemen en hen om advies vragen. Zij kunnen u alles vertellen over de verschillende producten en u altijd van advies voorzien over welk soort kunstgras voor u de beste keus is.