Te hoge alimentatie wijzigen

alimentatie-wijzigen.nl - Alimentatie wijzigenBij het vaststellen van de hoogte van de alimentatie baseert de rechter zich op een aantal factoren. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de leefomstandigheden van beide ex-partners. Met name de inkomsten spelen hierin een belangrijke rol. Wanneer één partner substantieel meer verdient dan de ander, neemt de hoogte van de alimentatie toe. Ook kunnen de woonlasten een rol spelen. Wanneer één van beide partners in het huis blijft wonen moet hij of zij plotseling dubbel betalen voor dezelfde woning. Ook deze discrepantie moet worden gecorrigeerd. De rechter bepaalt tijdens een scheiding zo zorgvuldig mogelijk hoe hoog de alimentatie moet zijn. Dit betekent echter niet dat het onmogelijk is om alimentatie te wijzigen. Alimentatie wijzigen gebeurt niet veel, omdat men in de regel denkt dat dit bedrag vaststaat. Toch kun je bij ingrijpende wijzigingen in de persoonlijke situatie de hoogte van de alimentatie opnieuw door de rechter laten vaststellen. Aan welke situaties kun je denken?

  • Gewijzigde inkomsten
  • Samenwonen of hertrouwen
  • Geboorte van een ander kind
  • Onvolledige gegevens

Je alimentatie wijzigen is mogelijk wanneer je ex-partner plotseling veel meer gaat verdienen. Vaak is het dan niet langer noodzakelijk om extra geld af te dragen. Dit geldt in de regel niet voor kinderalimentatie, die je betaalt om je kind een goede toekomst te bezorgen. Wanneer je ex-partner een geweldige baan krijgt aangeboden hebben veel mensen een bitter gevoel. Bekijk het echter positief: vaak is het mogelijk je alimentatie te wijzigen en hoef je hierna niks meer af te dragen. Dat is dan toch weer een lichtpuntje! Ook wanneer je ex opnieuw gaat samenwonen is het in de regel klaar met de betalingen. Dit alles komt je natuurlijk niet aanwaaien: je moet natuurlijk wel de alimentatie wijzigen. Veel mensen laten hun alimentatie nooit opnieuw beoordelen, dan betaal je gewoon door! Schakel dus juridische hulp in en doorloop het hele proces opnieuw. Je haalt hier veel voordeel uit.

Alimentatie wijzigen: onvolledige gegevens of spaargeld

Zoals gezegd stelt de rechter het te betalen bedrag vast op basis van een aantal gegevens. Naderhand kan blijken dat deze gegevens destijds niet juist waren: dat iemand heeft gelogen of niet nauwkeurig is geweest. Iemand had bijvoorbeeld veel meer spaargeld dan is doorgegeven, of inkomsten waren toch hoger dan gedacht. Onder deze omstandigheden is alimentatie wijzigen een peulenschil. Wanneer je er achterkomt dat de gegevens niet kloppen, dan kun je het best onmiddellijk naar een advocaat stappen. Vaak is het dan mogelijk de hele alimentatie stop te zetten. Door even actie te ondernemen hoef je daarna niets meer te betalen. Ook wanneer iemand bijvoorbeeld een erfenis krijgt en opeens heel veel spaargeld bezit kan het voordelig zijn naar de rechter te stappen. In het gunstige geval stoppen de betalingen volledig. Alimentatie wijzigen is in een aantal gevallen dus zeker mogelijk. Betaal niet te veel en schakel vandaag nog juridische hulp in. Vaak krijg je gelijk te horen of je een goede kans maakt de alimentatie aan te vechten.

Lees jezelf goed in

Wil je meer weten over de manier waarop alimentatie wordt vastgesteld? Op http://www.alimentatie-wijzigen.nl/ vind je alles wat je zoekt. Op de site vind je het laatste nieuws wat betreft alimentatie en lees je de antwoorden op veelgestelde vragen. Ook kun je op de site een gratis alimentatiecheck doen. Je weet dan direct of jij je alimentatie kunt wijzigen. Weet je genoeg? Neem dan direct contact op met een ervaren advocaat en bereid je zaak direct voor. Als je geluk hebt betaal jij dan binnen enkele weken geen alimentatie meer, of krijg je eindelijk wel dat bedrag dat je nodig hebt.