Het thema verkeer voor peuters

Peuters spelen graag buiten. Dit weet je als juffrouw of meester op de basisschool vast maar al te goed. Echter is het dan wel erg fijn als de kinderen het verkeer op de weg goed begrijpen. Je kunt tenslotte niet altijd alle kinderen in de gaten houden. En als zij zelf begrijpen wat er allemaal kan gebeuren in het verkeer dan zullen ze hier een stuk voorzichter zijn. Daarom hebben ze bij het bedrijf Paul Speelgoed het thema verkeer voor peuters ontwikkeld.

  • Spelen
  • Leren
  • Ontdekken

Op spelenderwijze leren de peuters het verkeer te ontdekken. Met de speciale verkeerskist die bij Paul Speelgoed te verkrijgen is heb je alles bij de hand om het thema verkeer voor peuters aan te pakken. Je kunt dan samen met de klas gaan kijken naar wat er allemaal in het verkeer gebeurt. En dat kan gewoon veilig vanuit het klaslokaal gedaan worden! In de verkeerskist vind je namelijk niet alleen het praktische boek “Verkeersverkenning” waarin uiteenlopende soorten lessen staan, het komt ook met de Roadmix. Dit is speelgoed waarin dingen zoals rechte straten, bochten en bijvoorbeeld rotondes zijn te vinden. Hiermee kun jij dus de meest uiteenlopende verkeerssituaties creëren waarin jij met het thema verkeer aan peuters kunt leren wat zij in welke situatie precies moeten doen.

De verschillende lessen binnen het thema verkeer voor peuters

Als volwassene is het je misschien moeilijk voor te stellen dat je als peuter eigenlijk helemaal niet doorhad wat er zich allemaal kan afspelen in het verkeer. Naarmate je ouder wordt leer je wel dat je niet zomaar een straat moet oversteken en welke kant je uit moet kijken om erachter te komen of er verkeer aankomt. Als peuter weet je dat natuurlijk nog niet en dus is het thema verkeer voor peuters een hele fijne methode om alle kinderen in de klas te leren hoe zij zich binnen het verkeer behoren te gedragen. Van het van links naar rechts kijken tot het krijgen van het oversteekdiploma, het zit allemaal inbegrepen in het thema verkeer voor peuters. Werk jij samen met peuters en wil je deze methode graag toepassen in de les? Dan ben je hiervoor dus aan het juiste adres bij Paul Speelgoed. Je kunt op de website van dit bedrijf nog meer informatie vinden over deze methode en hoe je dit kunt toepassen in de klas. Er zijn mogelijkheden om dit zowel binnen als buiten het klaslokaal te doen. Zo houd je het dus extra informatief en leuk voor de peuters.

Veilig de straat over steken

Als juf of meester wil je natuurlijk dat alle kinderen binnen jouw klas (en ook daarbuiten) veilig kunnen oversteken. Veel ouders zullen hier hopelijk ook de nodige aandacht aan besteden, maar ook op school behoort dit toch wel aan bod te komen. Daarom is het thema verkeer voor peuters ontwikkelt. De kinderen zullen het fantastisch vinden om spelenderwijs het verkeer te ontdekken. Wat moeten zij doen als ze op een rechte weg over willen steken? En wat verandert er aan deze situatie als er een bocht in de weg zit of als ze bijvoorbeeld een rotonde tegenkomen? Met de lessen binnen het thema verkeer voor peuters komt dit allemaal aan bod. Als jullie het einde van het werkboek bereikt hebben, dan zijn alle belangrijke dingen aan bod gekomen en kunnen jullie in het echt gaan oefenen! Steekt een kind op de juiste manier over tijdens de test? Dan krijgt hij of zij het speciale oversteekdiploma. Die kunnen ze dan vol trots thuis aan hun ouders laten zien. En welke peuter vindt dat nu niet leuk?