Help je kind in zijn/haar ontwikkeling via speltherapie voor kinderen

De ontwikkeling van kinderen kan door allerlei factoren gefrustreerd raken. Je hebt in principe een normale flow van hoe de ontwikkeling verloopt. Denk aan cognitie, motoriek, emotionele ontwikkeling, kennis en andere vaardigheden. Een kind van drie is nog niet klaar voor een complexe emoties als schuld of wroeging, maar dat betekent niet dat het kind niets voelt. De basis is er al en daar wordt vervolgens in het hele ontwikkelingstraject op voortgebouwd. Mocht er dus een kink in de kabel zitten, dan is het niet meer dan logisch dat ook de verdere ontwikkelingen niet gaan zoals ze behoren te gaan. Het is dan ook belangrijk om die kink voor zo ver mogelijk weer glad te strijken. Een kind kan door verschillende ervaringen bepaalde emoties op slot zetten. Denk aan een bepaald trauma of een ongeluk. Dit heeft vaak geen zichtbare consequenties, want zaken als gevoel en gedachten zitten verborgen onder het oppervlak. Juist bij kinderen is het ook vrijwel onmogelijk om een gesprek aan te gaan, omdat ze immers nog niet op het juiste niveau zitten. Ze kunnen hun gevoelens en gedachten dus niet onder woorden brengen. Dat vergt immers een bepaald niveau van zelfbewustzijn, reflectie en je moet ook vaardig zijn met woorden en deze kunnen matchen aan je gevoelens. Kinderen hebben daar uiteraard moeite mee, maar volwassenen net zo goed. Voor kinderen is het belangrijk dat ze in een comfortabele setting leren omgaan met hun gevoel. Daarom is het verstandig om kinderen te helpen via speltherapie voor kinderen. Het mooie aan speltherapie voor kinderen is dat het niet echt therapie is in de traditionele zin van het woord. Het kind heeft dus ook niet direct in de gaten dat er een therapeut aanwezig is of dat er iets mis is. Door simpelweg te spelen leert het kind omgaan met zijn of haar emoties. De therapeut kan ook precies gadeslaan wat er gebeurt en waar de strubbelingen ontstaan. Na een viertal sessies speltherapie voor kinderen, zal de therapeut de bevindingen bespreken met de ouder(s). De gezinssamenstelling kan dan ook bekeken worden, want deze maakt uiteraard ook een belangrijk onderdeel uit van hoe het kind zich ontwikkelt. Wil je meer weten over speltherapie voor kinderen, dan kun je een kijkje nemen op de website van speltherapiekleurrijk.nl. Hier kun je ook precies lezen wanneer je er goed aan doet om gebruik te maken van speltherapie voor kinderen.

Wanneer is speltherapie voor kinderen geschikt?

Als je gebruik wilt maken van speltherapie voor kinderen, dan kun je kiezen voor speltherapiekleurrijk.nl. Je kunt in allerlei situaties kiezen voor speltherapie voor kinderen. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Je kind is hooggevoelig
  • Je kind heeft een ongeluk meegemaakt of zien gebeuren
  • Je kind heeft een trauma ervaren (groot en klein)
  • Je kind heeft een lange tijd in het ziekenhuis gelegen of is langdurig ziek
  • Je kind zit slecht in zijn of haar vel
  • Je kind heeft faalangst of andere angsten, of wordt gepest
  • Je kind heeft een scheiding meegemaakt

Daarnaast is speltherapie voor kinderen bijvoorbeeld ook erg geschikt voor kinderen met autisme of een verstandelijke beperking. Neem dan ook gerust eens contact op als je meer wilt weten.

Neem contact op met speltherapiekleurrijk.nl

Mocht je inderdaad graag meer informatie willen, dan kun je via de site altijd even contact opnemen met speltherapie Kleurrijk. Je kunt dan verdere vragen stellen over de wijze van therapie en je kunt ook alvast een afspraak inplannen. Je kunt in ieder geval terecht op de website voor algemene informatie en voor meer specifieke informatie kun je dan contact opnemen.