Waarom een continurooster invoeren?

Overgaan op een continurooster brengt voor elke partij voordelen met zich mee. De ouders hoeven hun kind namelijk niet op de halen tussen de middag en het kind zelf heeft op deze manier ook meer rust dan wanneer hij of zij heen en weer moet reizen in de pauze. Voor scholen kan het inzetten van dit schoolrooster ook erg voordelig zijn wanneer het goed geïmplementeerd wordt. Dit is iets waar de organisatie Kinderstralen (Lunchen op school) goed bij kan helpen. Lees verder om erachter te komen hoe dit schoolrooster goed kan worden ingezet.

Wat is een continurooster?

Om te bepalen of een continurooster goed op uw school zou kunnen passen is het belangrijk om te weten hoe het rooster precies in zijn werking gaat. Een continurooster is een vervanging van het traditionele schoolrooster wat we al vele jaren kennen. Bij het traditionele schoolrooster gaan de kinderen tussen de middag naar huis om te eten en tot rust komen. Bij een continurooster is niet meer het geval. Bij dit schoolrooster blijven de kinderen namelijk op school en hebben ze een kortere pauze dan bij een traditioneel schoolrooster gehanteerd wordt. Deze kortere pauze brengt met zich mee dat de leerlingen ook een kortere schooldag hebben. 

De werking van dit schoolrooster gaat als volgt. De leerlingen beginnen om acht uur of half negen aan hun schooldag. Vervolgens hebben zij een korte middagpauze waarin zij op school blijven om te eten en zich klaar te maken voor het tweede deel van de schooldag. De schooldag eindigt dan vervolgens al ergens tussen twee uur en kwart voor drie. De hele week wordt hetzelfde rooster gehanteerd, alleen op woensdag hebben de leerlingen een middag vrij. Een continurooster brengt voor de leerlingen en hun ouders dus een stuk meer rust met zich mee, maar is het voor de school en leerkrachten ook wel haalbaar?

Kinderstralen pauzeopvang

Een continurooster brengt veel voordelen met zich mee. Voor de leerlingen brengt het minder wisselingen van omgevingen (heen en weer gereis) en een meer gestructureerd verloop van de dag met zich mee. Dit klinkt natuurlijk erg mooi maar het moet voor alle partijen ook haalbaar zijn. Leerkrachten moeten natuurlijk ook hun rust kunnen pakken en voldoende pauze krijgen. Dit is een probleem waar veel scholen tegenaan lopen. Voor leerkrachten is het lastig om een goede balans te vinden in de pauzes. Wanneer de kinderen pauze hebben of buiten spelen moet er natuurlijk ook opgelet worden. Kinderstralen helpt bij het oplossen van dit probleem en zorgt er daarmee voor dat het invoeren van een continurooster voor elke partij een succes is. 

Kinderstralen helpt bij het oplossen van alle praktische problemen die bij het invoeren van het continurooster ontstaan. Taken die zij volbrengen zijn:

  • Het overnemen van pleinwacht
  • Toezicht houden wanneer de leerlingen aan het lunchen zijn
  • Zorgen voor voldoende ontspanning voor de leerlingen
  • Lunchenopschool.nl

Door de hulp van Kinderstralen in te schakelen bij het invoeren van dit schoolrooster vormt het geen bedreiging voor het rustmoment van zowel de leerkrachten als van de kinderen. De leerlingen en leerkrachten kunnen dus beiden echt even ontspannen in de pauze. Overweegt u om het continurooster in te voeren op uw school? Schakel dan de hulp in van Kinderstralen door te bellen naar 030 – 244 48 99.