Engels oefenen voor extra kennis

Wij Nederlanders scoren het beste van alle landen als het op de beheersing van het Engels aankomt. Uiteraard gaat het om de landen waar Engels geen voertaal is. Je zou denken dat alle Nederlanders dan prima uit de voeten kunnen met de taal, maar dat is niet het geval. Natuurlijk is het cijfer ook een gemiddelde. Dat betekent dat er Nederlanders zijn die de taal heel goed beheersen en er zijn ook Nederlanders die de taal enkel matig beheersen. Iedereen kan natuurlijk wel ‘hey how are you’ zeggen, maar een echt gesprek voeren is andere koek. De reden dat veel mensen, en dan met name jongeren, het Engels goed beheersen, komt doordat ze er mee zijn opgegroeid. Je leert een taal het beste als je jong bent. Dus als je veel Engels om je heen hoorde toen je jong was, dan heb je daar nu nog altijd voordeel van. In Nederland worden series en films op tv bijvoorbeeld niet nagesynchroniseerd zoals in Duitsland en Frankrijk. Daardoor kun je de taal al vanaf een jonge leeftijd leren. De tekenfilms waren vroeger ook allemaal in het Engels, dus de twintigers van nu profiteren daar nu nog van. Hoe dat zal zijn met de nieuwe generatie is nog even afwachten, want tekenfilms en animaties zijn tegenwoordig allemaal Nederlands. Als je dus niet met Engelse tv en muziek bent opgegroeid, dan moet je Engels leren als je een tiener bent. Dan is het echter een stuk lastiger. Daarom is het soms handig om Engels te oefenen. Op school heb je vaak maar 2 uurtjes Engels en vaak veronderstelt men al enige voorkennis. Het tempo ligt daardoor vrij hoog. Als je dat niet bij kunt benen, dan kun je zelf via slimleren.nl Engels oefenen. Verder is het ook zo dat je op school vaak via verouderde boeken saaie opgaven moet maken. Door Engels te oefenen via slimleren kom je op een leuke manier in aanraking met de Engelse taal. Alles is digitaal en de oefeningen zijn modern en vooral ook erg leuk om te doen. Dat maakt Engels oefenen een stuk leuker voor de leerlingen en daardoor leren ze sneller en efficiënter. Vaak hebben scholieren moeite met Engels op school, omdat het tempo te hoog ligt en ze dus altijd achter de feiten aanlopen. Hierdoor ontstaat een neerwaartse spiraal, want elk laag cijfer is een domper voor de motivatie. Dat maakt het vak Engels voor sommige leerlingen een ware beproeving. Door Engels te oefenen wordt het vak weer leuk!

Engels oefenen doe je via Slimleren

Het is belangrijk dat je de Engelse taal veel oefent. Je kunt zelf al veel doen, door bijvoorbeeld Engelstalige muziek te luisteren en naar Engelse series te kijken. Gamen is ook een prima manier om Engels te oefenen. Gebruik Engelse ondertiteling in spellen en je leert terwijl je speelt. Maar als je echt goed Engels wilt kunnen spreken en schrijven, dan zal je gewoonweg Engels moeten oefenen. Dit kan dus via Slimleren. Via Slimleren kun je online Engels oefenen. Er wordt gebruik gemaakt van leuke oefeningen waarbij je langzaam maar zeker alsmaar beter wordt. Via een handig scoresysteem kun je op een leuke manier Engels leren. Op deze manier is zelfs de grammatica leuk om te leren.

Andere bijlessen van Slimleren

Natuurlijk kun je ook andere bijlessen volgen via Slimleren. Je kunt bijvoorbeeld ook de volgende lessen volgen:

  • Wiskundelessen
  • Rekenlessen
  • Nederlandse lessen

Voor al deze lessen kun je eerst een gratis proefles volgen. Door een dergelijke les te volgen krijg je een indruk van het systeem en hoe de lessen zijn ingericht.