Kies jouw perfecte 3d printer kit

Wil jij jouw eigen 3d printer hebben, maar heb je niet de financiƫle middelen om een kant-en-klaar pakket te kopen? Dan is het bouwen van een printer met een 3d printer kit een goede optie voor jou. Bij Llowlab kun je verschillende soorten kits kopen die allemaal zo hun voordelen hebben.

  • Velleman K8200
  • Prusa i3
  • Reprap

Het laatste merk heeft verschillende soorten op het gebied van de 3d printer kit. Wat voor soort kit jij nodig hebt, hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de ervaring die hebt met het bouwen van printers. De regel is vrij simpel: de pakketten die alle onderdelen los leveren, dus ook alle schroefjes, etcetera, zijn vaak het goedkoopst. Wil jij dus zo min mogelijk geld kwijt zijn, maar heb je wel de nodige tijd om handen en ook een beetje kennis van hoe je een dergelijk apparaat in elkaar moet zetten? Dan is dit een optie voor jou. Wanneer je deze kennis niet hebt of je hebt helemaal niet zoveel tijd, dan moet je keuze ergens anders op gebaseerd worden. Voordat je een 3d printer kit aanschaft is het dus belangrijk om hier naar te kijken en een goede beslissing te maken die bij jou, je budget en je situatie past.

De meest bekende 3d printer kit

Ook al is het hebben van een 3d printer kit op dit moment nog niet zo heel gewoon, toch zijn er al verschillende merken die op dit gebied printers verkopen. Veel van die merken bieden je ook de optie om een 3d printer kit aan te schaffen. Een van de bekendste merken is wel Reprap. Zij hebben al een fiks aantal jaar ervaring op dit gebied en verzorgen dan ook uitstekende 3d printers. Al snel produceerden zij ook een 3d printer kit voor de mensen die het leuk vinden om zelf de printer in elkaar te zetten of voor de mensen die niet het geld hebben voor een kant-en-klare optie. Doordat 3d printers nog niet de gangbare norm zijn, zijn ze nog steeds vrij prijzig. Het is dus niet voor iedereen weggelegd om dit in huis te hebben. Voor de techneuten onder ons is het echter wel erg leuk om hier al mee aan de slag te kunnen gaan. En dus kwam Reprap met de 3d printer kit op de markt. De mensen die zelf al een 3d printer gebouwd hebben, zijn hier erg enthousiast over.

Met de 3d printer kit aan de slag

Als je jouw 3d printer kit hebt gekocht en deze is bij je afgeleverd, dan is het tijd om ermee aan de slag te gaan. Uiteraard krijg je er een duidelijke handleiding bij die het makkelijker maakt om ermee te werken en zodat je zeker weet dat je op de juiste manier bezig bent. De belangrijkste tip die wij je willen geven, is het nemen van je tijd. Ga niet te gehaast met de 3d printer kit aan de slag. Zorg dat je alle stappen zorgvuldig naloopt en dat alles gaat zoals het hoort. Het bouwen van een machine zoals dit kan best lastig zijn. Als je echter goed geconcentreerd blijft is het zeker mogelijk. Als je iemand in de buurt hebt die je hierbij kan helpen, het liefst iemand met ervaring op dit gebied, vraag hem of haar dan zeker om je bij te staan. Op die manier haal je het meeste uit de 3d printer en kun je voordat je het weet aan de slag gaan met je eigen 3d printer. Je bent waarschijnlijk een van de eersten in Nederland die er een in huis heeft!